Nog meer tuintips

  • Hortensia’s en rozen worden, naast de normale verzorging met meststof, zichtbaar blij met een tot twee keer per jaar een handje kalk.
  • Heeft u een beregeningsinstallatie die op een automatische klok loopt? Laat deze zomer en winter altijd aanstaan. Druk de timer niet uit, maar sluit alleen de hoofdkraan van de watertoevoer na het groeiseizoen. Als de elektro-magnetische klepjes van de installatie lange tijd niet gebruikt worden, dan is er namelijk kans dat deze vast gaan zitten. Met bovenstaande tip voorkomt u dit ongemak.
  • Om uw gazon mooi te houden in de herfst en in de winter, is het verstandig om gevallen blad een keer per week op te ruimen. Dit kan ook met uw gazonmaaier. Heeft u een mulchsysteem, dan kunt u deze een standje hoger zetten, zodat het blad versnipperd wordt. Heeft een gewone cirkelmaaier, dan kunt u het blad opvangen in de bak en afvoeren, zodat het zonlicht zijn werk kan blijven doen.
  • Gebruik acrylaatbenzine, bijvoorbeeld Aspen, om uw maaier, uzelf en het milieu te sparen. Deze benzine is tot honderd keer schoner dan gewone benzine (euro 95). Daarnaast is deze veel langer houdbaar dan gewone benzine. Dit merkt u vooral nadat u uw machines een winter lang niet gebruikt heeft.
  • Indien u round-up gebruikt om uw bestrating onkruidvrij te houden, zorg er dan voor dat u de aanbevolen dosering niet overschrijdt. Dit gaat een goede werking juist tegen. Het is aan te bevelen juist iets minder vloeistof (ca. 10%) te gebruiken in combinatie met de juiste weersomstandigheden: droog, groeizaam en bewolkt weer.
  • Is het gras lang in de herfst of in de winter, dan kunt u rustig uw gazon nog een keer maaien. Doe dit niet bij vorst, voorspelde nachtvorst of sneeuw. Het is raadzaam om de machine niet te laag af te stellen.

Bovenstaand tuinadvies wordt u aangeboden door MAXAM TUINEN. Vindt u advies leuk, maar laat u de werkzaamheden liever uitvoeren? Ga dan naar CONTACT voor het maken van een afspraak.